sobota 22. září 2012

Šumava

Minulou neděli jsem já a Vítek vyrazili s taťkou do Železné rudy. My tedy pokračovali až pod lanovku na Špičák. V prodejně lístků jsme se dozvěděli o akci Pohádkové Česko.
Jde o to, že na různých místech České Republiky sbíráte body za návštěvu zajímavých míst, které se Vám načítají na kartu a ty pak můžete vyměnit za různé blbinky na netu :-).
Ze Špičáku vede pohádková trasa k Čertovu jezeru a odtamtud zpátky pod lanovku na Špičák. kartu nejde sehnat na místě, ale musí se dopředu objednat přes internet, takže jsme měli smůlu, ale hodná slečna v pokladně slíbila Vítkovi po absolvování celé trasy, vyluštění tajenky a nahlášení v infocentru odměnu, takže co víc si přát. Cestou nás provázel skřítek Pěšinka, úkoly byly spíš pro žáky páté třídy ZŠ, než pro takového prcka, ale zvládnul všechno na jedničku.
Celou trasu jsme společně vlastně uběhli :-) za 2 hodiny, takže po zbaštění výherního lízátka jsme se vydali ještě jednou lanovkou na vrchol a odtud předbíhali důchodce směrem k Černému jezeru (a to jim ještě Vítek stihl vyjíst zásoby bombónů...:-)
Od Černého jezera jsme se vydali po silnici zpátky směrem na Špičák a cestou jsme potkali železnorudské hasiče jedoucí k jezeru. Za chvíli jeli zpátky a naše sympatická dvojice jim mávala jak o život, až hasiči zastavili, pozvali nás do vozu (velká hasičská cisterna) a přiblížili nás až na Špičák. Pak jsme se váleli na louce a já pozvala Vítka do vyhlášené železnorudské cukrárny Charlotte, kde nad hlavami návštěvníků co 15 minut jezdí model vláčku....(a mají tam táááák dobré věci...áááách)
Pak už nám taťka volal, abychom ho vyzvedli u místního penzionu,. Mezitím s jeho majitele domluvil zapůjčení čtyřkolky, takže muži mi na chvíli zmizeli v les....
Zážitků jsme oba měli mnoho, jen mne mrzí, že jsem s sebou nevzala z obavy z deště foťák. Takže sem vkládám alespoň potištěné lístky z lanovky.
Musíme pořídit nějaký malý zápisník na turistická razítka a celkově ty výlety začínají dostávat pořádné grády, prostě bezva......
PS: Na to Pohádkové Česko se podívejte, sbírají se tam body i za zoo a tak....

Žádné komentáře:

Okomentovat