pátek 21. září 2012

Den kulturního dědictví

Vůbec nestíhám. Marečka a mne stihla viróza a Vítka první záchvaty puberty, takže mám všeho až nad hlavu a stíhám jen to nejnutnější. omluvte, že zážitky minulého víkendu zveřejňuji až nyní....
V sobotu minulý týden se otevřely památky, k jejichž prohlídce se normálně nedostanete. Mareček se rekreoval s dědou na chalupě a my s Vítkem toho hned využili.

Doplnili jsme poslední razítko na pohledu(viz další článek) na Rabenštejnské věži , prohlídli si biskupskou zahradu, Muzeum koněspřežky a nakonec se zúčastnili prohlídky vodárenské věže.

V Muzeu koněspřežky toho tedy k vidění mnoho není, Běžel tam na DVD film o tom, jak koněspřežka fungovala (nuda, nuda, šeď, šeď....) a byly zde vystaveno několik modelů vozů ("Mami, proč ty vozíky netáhne žádný koník, když je doopravdy vozili?!").

Vodárenskou věž si bylo možné prohlédnout jen s průvodcem. Celá 4 patra, kde vlastně nic nebylo jsme prohlíželi celou hodinu :-), dozvěděli jsme se toho ohledně vody v Českých Budějovicích opravdu mnoho. Asi nejzajímavější byla informace, že vodárenské ufo na Švábově hrádku, ke kterému jsem pořádali výpravy ještě za dob mého mládí na vysokoškolských kolejích, vlastně nikdy nebylo uvedeno do provozu....
Nicméně obdivuji schopnost mého temperamentního 5 letého dítěte chovat se způsobně na takovéto prohlídce....




Žádné komentáře:

Okomentovat