neděle 2. ledna 2011

Putovní buchta

Tenhle recept je zajímavý hlavně v tom, že si danou buchtu nemůžete upéct jen tak každý den. Od někoho známého totiž musíte obdržet sklenici těsta, které kvasí. Každý den potom musíte následně přidávat:
Po-250g cukru krupice
Út-250ml mléka
St-250g polohr. mouky
Čt-ráno a odpoledne promíchat
Pá-přidat 250g cukru, 250ml mléka, 250 pol. mouky
So-rozdělit na 3 části-2 jsou k rozdání, jednu si ponechat
Ne-do ponechané přidáme 250ml oleje, 250 pol. mouky, 1/2 pr do peč, 1 lžička sody, 1 van. cukr, hrst hrozinek, hrst sekaných ořechů, 3 oloupaná a nastrouhaná jablka, 3 vejce

Zamíchat, vlít na plech a péci. Vzít dvě části, talířek na ochutnání a věnovat dalším dvěma kuchařkám(kuchařům)
Buchta je trošku jiná, než na co jsme zvyklí, ale moc dobrá

Žádné komentáře:

Okomentovat