pátek 21. září 2012

Čokošvestky-Nutela ze švestek

Vyzkoušela jsem recept z magazínu z Alberta:



  • 1,5 kg hodně zralých švestek
  • 250 g krupicového cukru
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100–150 g 60% čokolády
  • rum podle chuti

Švestky vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.) Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě. Znovu rozmixujte a potom švestkovou nutelu naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při 80 °C.

TIP- Nutelu můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem, namazat na bílé pečivo s máslem nebo s ní plnit listové šátečky.

albert recept


Jelikož se mi letos sešlo švestek až příliš, zkusila jsem tuto variantu, samotné čokošvestky děti odmítly, ale do jogurtu, do pečení a na různé jiné zpracování myslím budou mnohem lepší, než obyčejná povidla, takže pokud máte švestek, že nevíte co s nimi, rozhodně doporučuji vyzkoušet.....





Žádné komentáře:

Okomentovat