- 1,5 kg hodně zralých švestek
- 250 g krupicového cukru
- 250 g třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100–150 g 60% čokolády
- rum podle chuti
Švestky vypeckujte, rychle přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut doměkka. (Budou-li mít hodně šťávy, část z ní slijte.) Po vychladnutí švestky rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte všechen cukr, čokoládu a podle chuti i rum a nechte 24 hodin rozležet při pokojové teplotě. Znovu rozmixujte a potom švestkovou nutelu naplňte do skleniček a sterilujte 15 minut při 80 °C.
TIP- Nutelu můžete dávat do jogurtu, smíchat s tvarohem, namazat na bílé pečivo s máslem nebo s ní plnit listové šátečky.
albert recept
Jelikož se mi letos sešlo švestek až příliš, zkusila jsem tuto variantu, samotné čokošvestky děti odmítly, ale do jogurtu, do pečení a na různé jiné zpracování myslím budou mnohem lepší, než obyčejná povidla, takže pokud máte švestek, že nevíte co s nimi, rozhodně doporučuji vyzkoušet.....
Žádné komentáře:
Okomentovat