čtvrtek 4. října 2012

Mraky


250 ml vody
150g tuku omegy
150g hladké mouky
6 vajec
špetka soli

V hrnci zahřejeme vodu s tukem (nezkoušejte jiný tuk, opravdu to musí bít ten bílý ztužený na smažení) nasypte hladkou mouku a míchejte, dokud se těsto nebude přilepovat k hrnci a bude krásně hladké a lesklé.

 Ještě horké vysypte do mísy, přidejte celá vejce a zase míchejte (v některých receptech je uvedené, že to lze udělat mixérem,ale mně se to lepilo jak blázen, bývala bych robota zavařila....)

Když je těsto krásně hladké a lesklé, položte na 2 plechy pečící papíry. ruce si namočte do oleje a těsto rozdělte na dvě poloviny. Těsto prsty a dlaněmi vytvarujte do placek velikosti plechu (nijak neuhlazujte, nechte to, jak to je-vypadá to hnusně a blbě, ale to je v pořádku...). 

Troubu předehřejte na 180 stupňů a postupně upečte obě placky tak, že 10  minut tu troubu ani neotevřete.Placky se krásně nafouknou a udělají perfektní vlny.

Pak si připravte krém. Vyšlehejte jedno máslo s 250g moučkového cukru (toho máslo a musí být fakt celá 250g kostka, jinak se krém nepovede-opravdu se v rámci štíhlé linie nevyplatí šetřit...:-). 

Uvaříme půllitr vanilkového pudingu pouze s tím rozdílem, že místo jednoho sáčku použijete sáčky 2, aby byl puding extra hustý. Nemusíte sladit, to je už v másle. Po úplném vychladnutí (ideální je, když si puding uděláte den předem a necháte ho na kuchyňské lince, večer vyndáte máslo z lednice-druhý den ráno máte obojí stejné teploty...) všechno vyšleháte, přidejte rum podle chuti, zase zašlehejte, rozprostřete po jedné placce, přikryjte druhou.

Vidličkou vytvořte po povrchu cákence čokoládovou polevou (já rozpustím kus čokolády na vaření s kusem Omegy) a nechte pořádně vychladit, ideálně nechte odležet do druhého dne a nakrájejte a jezte, až budete mít boule za ušima....

Dobrou chuť


Žádné komentáře:

Okomentovat