úterý 26. června 2012

Králík na francouzský způsob

Pro tenhle recept jsem si zašla na Baby-cafe k Diny alias Mirce Šimkové.
Připravíme si: 

2 větší jablka
2 větší cibule, 
olej
máslo
tymián
jablečnou pálenku
Cidre (já nahradila jablečným friscem)
naporcovaného králíka
sůl
kysaná smetana
nakládané brusinky


Nejprve v hluboké pánvi opečeme na oleji smíchaném s trochou másla králičí díly. vyndáme je na pekáček, osolíme a opepříme. Na výpek dáme oloupaná odjádřincovaná na na kostičky nakrájená jablka a na měsíčky nakrájenou cibuli, okořeníme tymiánem a také opečeme.Králičí díly dáme na hlubší pekáček, pokapeme pálenkou, zasypeme opečenými jablky s cibulí, zalijeme láhví frisca a pečeme zhruba hodinu. Během pečení různě vyndaváme a zandaváme maso do jablek tak, aby se nám udělala kůrčička. Po upečení vyndáme maso a celý obsah pekáčku přelijeme do hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme v omáčku, přidáme 2 lžíce kysané smetany, mírně prohřejeme a podáváme.
V původním receptu se jako příloha Diny doporučuje bramboráčky, já dala bramborové knedlíky.
Na dozdobení si dejte stranou trochu těch jablek s cibulí a brusinky.
Je to opravdu luxusní, nevšední jídlo, dobrou chuť....



Žádné komentáře:

Okomentovat