úterý 29. května 2012

Pudingovo-zakysánková buchta

Tahle buchta mne fakt překvapila, příprava není nikterak složitá a je fakt výborná.....
Postup:
Nejdříve si připravíme uvařený, horký, klasický vanilkový puding z půllitru mléka.
potom vyšleháme 4 vejce s hrnkem cukru, přilijeme 1dcl mléka a 1 dcl oleje. Nakonec vmícháme 20dkg hl. mouky s 1 prdopeč.
Těsto rozetřeme na papírem vyložený hlubší plech. Na to postupně vylíváme horký puding a stěrkou ho ještě trochu vmícháme do těsta.  Upečeme v troubě a ještě horké (řiďte se upečeností těsta, puding zůstává v této fázi v buchtě stále tekutý, ztuhne až chladnutím...) potřeme 2 kelímky zakysané smetany a hustě posypeme skořicovým cukrem.
Je to fakt velká dobrota....

Žádné komentáře:

Okomentovat