sobota 20. října 2012

Dýňová polévka

Příprava dýňové polévky je opravdu jednoduchá.
Dýni Hokaido nakrájíme na kousky,posolíme,  upečeme v troubě. Když změkne šlupka vložíme ji do hrnce na zesklovatělou cibulku, zalijeme vodou a povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme kořením (kurkuma, koriandr) . Vlijeme do talířů, přidáme lžíci kysané smetany a posypeme dýňovými semínky nebo oříšky a můžeme zakápnout pár kapkami dýňového oleje.
Dobrou chuť.....

Já dýni nerada vařím, protože ji u nás nikdo nejí. Letos mne zase Vítek přesvědčil, že ji letos jíst opravdu bude, tak jsem ji uvařila. A co myslíte, nejedl ji ani on, ani Mareček, dokonce Vítek nevyndal a nesnědl ani  milované oříšky. Takže letos jsem ji vařila opravdu naposledy...pokolikáté už... :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat