úterý 3. července 2012

Co v centru Českých Budějovic o prázdninách

Dnes jsme se vypravili na exkurzi po Budějovických infocentrech,abychom zjistili, jaký program by byl vhodný jako doplnění prázdninového programu pro předškoláka :-))). Musím se hned se čtenáři podělit, co jsem objevila....:-)

V infocentru na náměstí vedle Rolla lze zakoupit za 5 korun pohled se 4 českobudějovickými věžemi. Na návštěvě každé z nich obdržíte na pohled razítko a po získání všech čtyř dostanete zase v infocentru nějaký malý pěkný dárek. Krom toho jsme zde obdrželi ještě záložky do knížky a noviny Pohádkového království.


V infocentu na radnici získáte pracovní list S očima navrch hlavy aneb zde jsou lvi , podle kterého můžete uskutečnit zhruba hodinovou procházku po centru Českých Budějovic. Na dvojlistě se dozvíte mnoho zajímavého nejen z historie, ale především z českobudějovických pověstí (což se mimochodem Vítkovi velmi líbilo). Z Radnice dojdete Českou na Piaristické náměstí, tamodtud ke KB a k chrámu sv.Mikuláše a přes náměstí zpět na radnici, kde získáte 10% slevu na Noční prohlídku města.


Tak vzhůru do ulic, cestou potkáte několik stánků se zmrzlinou, takže motivace je víc než dost....:-)))

A ještě jeden prázdninový tip, tentokrát knižní.
Momentálně čteme knihu Niny Bonhardové Pohádky třeboňského kapra, která vyšla loni po několikáté znovu v rámci Rožmberského roku. Pohádky jsou sice psané takovou tou klasickou formou z přelomu 19. a 20. století, ale příběhy jsou moc pěkné a šikovný rodič si s nimi jistě poradí, navíc trochu té jihočeské historie do dítěte rozhodně nalije :-)a jsou doplněné o moc líbivé ilustrace Zdeňky Študlarové. Můj Vítek nejvíce oceňuje, že se v nich hodně bojuje ....:-))), takže konkurují i Bakuganům, což je tedy co říct.....:-))) A také je tam pohádka O růži ve štítu, kde se hlavní hrdina jmenuje Vítek.....:-))))
Kniha tedy asi momentálně nebude k sehnání jinde než v knihovně - i my ji máme tamodtud.....

Žádné komentáře:

Okomentovat