úterý 24. ledna 2012

Kynuté těsto

Oblíbila jsem si těsto z domácí pekárny. Jde udělat i v ruce, jen musíte ohřát mléko, dát do něj půl kostičky droždí, lžíci cukru, zaprášit moukou  a nechat vzejít. Potom ho přidat ke zbylým surovinám, prohníst a nechat vykynout na teplém místě.

Do domácí pekárny dáme v tomto pořadí:
250ml mléka
150g rozpuštěného másla(dávám tuk typu Hera...)
2 žloutky
100g moučkového cukru
500g polohrubé mouky
1 balíček sušeného droždí

Necháme vykynout, zamotáme z těsta uzlíky, nebo vyválíme a uděláme koláče, malé koláčky, nebo uděláme buchty.
Těsto necháme chvíli na plechu odpočinout a upečeme

Žádné komentáře:

Okomentovat